Лица Актьори

Ханде Сорал

4 коментара

Ханде Сорал, която изпълнява ролята на Арми от „Малки жени” е с български корен.
Ханде Сорал

Ханде Сорал, която изпълнява ролята на Арми от „Малки жени” е с български корен.

Майката на Ханде Сорал, актрисата, която изпълнява ролята на Армаган в излъчвания по „Нова телевизия” сериал „Малки жени”, е изселничка от България.

Бащата на Ханде е дошъл в Турция от Македония и сега цялото семейство живее в Инегьол, в окръг Бурса. Ханде има още трима братя и сестри, по-малки от нея. Имала е много щастливо детство. Родителите ѝ са млади – майка ѝ сега е на 40, а баща ѝ на 50 години, и винаги са се държали като приятели с децата си.

Ханде СоралХанде Сорал, която на 22 февруари навърши 23 години, е живяла с тях до преди три години, когато кандидатства в университет в Истанбул и започва да учи психология.

Като дете играла в ученически спектакли, но

никога не е мечтала да става актриса


Отишла като публика в телевизионното шоу „Комедиен магазин”. Когато повикали някой от публиката да партнира на водещия Толга Чевик, тя излязла на сцената. Режисьорът толкова я харесал, че след шоуто ѝ предложил да участва в него. Три месеца се подготвяла, взимала уроци по дикция, както и по актьорско майсторство, и се включила в екипа.

В „Комедиен магазин” я видели и харесали продуцентът и режисьорът на „Малки жени”. Поканили я на пробни снимки. Тя се наконтила, гримирала, без да подозира, че героинята ѝ е мъжкарана - от тези, които играят футбол с момчетата. Обяснили ѝ това, дали и пробен текст и я повикали на другия ден за снимки. Тя отишла без грим и небрежно облечена, а режисьорът и екипът му не могли да повярват, че това е вчерашното момиче.

Ханде  смята, че е имала голям шанс да влезе в екипа на „Малки жени”, ролята в който я направи много популярна в Турция.

Аз съм момиче с късмет

И по-рано знаех това. Но сега вече не правя никакви планове за бъдещето. Нещата в живота ми стават като в Лего - парченцата едно по едно отиват  по местата си”, казва тя.

 

 

Ханде Сорал



Участието ѝ в „Малки жени”  донесе на Ханде голяма популярност, най-вече сред тийнейджърките. Тя не се учудва на успеха на филма, който, по нейните думи, разказва една хубава история и се прави от хубав екип, но е изненадана от любовта към нейната героиня. Един от най-хубавите мигове на признание е била случайната ѝ среща с водещия на „Комедиен магазин” Толга Чевик и съпругата му, които ѝ казали „Разплака ни.”

Въпреки успеха Ханде продължава  да учи в университета и вече е в четвърти курс.

Тя иска да специализира в чужбина и да стане психотерапевт

Мисли, че би могла да бъде много полезна на колегите си актьори. „Психиката на актьорите е много разбита. Те имат голяма нужда от психотерапевти. А аз вече познавам нещата и от другата страна”, казва Ханде.

Докато се снимала в „Малки жени”, Ханде претърпяла катастрофа. След снимки се прибирала с колата си, която се плъзнала по пътя, и тя си счупила костта на лопатката и ребро.

Това наложило промени в сценария. Героинята ѝ паднала с колело и това позволило на Ханде да се снима докато се възстановява. През цялото време имала подкрепата на своя приятел Окан Ялабък, който също е акгьор.

 

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ханде Сорал , Малки жени

Срещи и раздели в „Под липите”

Папараци заловиха Али Ил (Али от „Малки жени”)и Дениз Чакър (Ферхунде от „Листопад”)

Цигуларят Кенан от „Мелодия на сърцето” влиза като гост-актьор в сериала „Малки жени”

Елит Ишджан, получи годишната наградата за най-добър изгряващ талант

Бурак Сагяшлар