Турски сериали превзеха летния ефир

Главните герои в сериала "Перла" - Инджи (Сонгюл Йоден) и Мехмет (Къванч Татлъту)

© Би Ти Ви

Главните герои в сериала "Перла" - Инджи (Сонгюл Йоден) и Мехмет (Къванч Татлъту)

Три турски сериала са сред най-гледаните телевизионни продукции през август. Това показват пийпълметричните данни на ТВ План/ТНС, разпространени от Би Ти Ви.


Според информацията списъкът на петдесетте най-гледани предавания за август оглавява сериалът "Перла", който върви от понеделник до четвъртък вечер по Би Ти Ви от 20 до 22 ч. Средният рейтинг на поредицата е 18.2%, което означава, че се гледа от около 1.3 млн. души. На второ място са новините на Би Ти Ви със среден рейтинг от 15%, а на трета позиция е отново продукция на Би Ти Ви - шоуто "Комиците". Неговият среден рейтинг е 14.4%.


На седма и осма позиция в списъка са другите два турски сериала, които се излъчват по Нова телевизия - "Мелодия на сърцето" и "Сълзи над Босфорора". Според данните "Мелодия на сърцето", който върви от 15.30 до 17.30 всеки делник, събира среден рейтинг от около 10.2%. Това означава, че редовните му зрители са около 750 хил. души. "Сълзи над Босфора" пък се гледа от около 700 хил. души и е със среден рейтинг от 9.6%. Продукцията се излъчва от 17.30 до 19 ч.

Ключови думи към статията: